Austin's 1977 Tintop Camper

toolbox
Posts: 854
Joined: Thu Dec 18, 2008 2:58 pm

Re: Austin's 1977 Tintop Camper

Post by toolbox » Wed Sep 06, 2017 6:36 am

Kooper271 wrote:
Tue Sep 05, 2017 9:30 pm
My pedal freeplay is okay, I think. It is about 1". I'll remeasure it tomorrow and add washers to the cable if necessary tomorrow. Hopefully it is't a syncro

Check the weld on the metal clutch cable guide tube to frame, they break...

Kooper271
Posts: 200
Joined: Wed Jun 22, 2016 3:26 pm

Re: Austin's 1977 Tintop Camper

Post by Kooper271 » Wed Sep 06, 2017 10:50 am

I will check that.... Thanks
Image

User avatar
TRL
Posts: 571
Joined: Tue Jul 03, 2012 1:59 pm

Re: Austin's 1977 Tintop Camper

Post by TRL » Thu Sep 07, 2017 12:08 pm

Congrats On your first drive! Your grinding and shifting problems are probably due to you shift linkage adjustment. Play around with shifter location and verify your clutch cable is working properly.
The Rick Lang

Kooper271
Posts: 200
Joined: Wed Jun 22, 2016 3:26 pm

Re: Austin's 1977 Tintop Camper

Post by Kooper271 » Fri Sep 08, 2017 5:38 pm

TRL wrote:
Thu Sep 07, 2017 12:08 pm
Congrats On your first drive! Your grinding and shifting problems are probably due to you shift linkage adjustment. Play around with shifter location and verify your clutch cable is working properly.
Thanks Rick. I think you were right. I made some adjustments and now there is much less grinding. Still needs some fine tuning though.

The brake grinding was caused by my new backing plates and new drums rubbing. According to my research the spacer inside the rear hubs changed in size and I should have replaced it with a new style one. I got a new style backing plate and drum but still had the old spacer. I ground off enough material so they no longer rub.

Having some alternator issues though. I believe it is harness related. My original harness was cut up so i bought a used one. Looks like I will end up rebuilding one of these or buying a third one.
Image

User avatar
wwebner
Posts: 3443
Joined: Mon Dec 15, 2008 7:34 am

Re: Austin's 1977 Tintop Camper

Post by wwebner » Fri Sep 08, 2017 7:58 pm

What's the issue with the alt.?

Kooper271
Posts: 200
Joined: Wed Jun 22, 2016 3:26 pm

Re: Austin's 1977 Tintop Camper

Post by Kooper271 » Fri Sep 08, 2017 8:16 pm

wwebner wrote:
Fri Sep 08, 2017 7:58 pm
What's the issue with the alt.?
No voltage to the battery. 26 volts measured at the post on the alternator. I need to repair or replace the cable going from the alternator to the starter obviously, but not really sure where to go after that.

Took the bus to my parents house for them to see it.
20170908_164459.jpg
Image

User avatar
Marla
Posts: 1224
Joined: Tue Aug 20, 2013 7:14 am

Re: Austin's 1977 Tintop Camper

Post by Marla » Sat Sep 09, 2017 7:24 am

Looks awesome! Way to go Austin. All of your hard work is paying off.
It's Marla with an " L"
(My list of assets is just too long...)

User avatar
wwebner
Posts: 3443
Joined: Mon Dec 15, 2008 7:34 am

Re: Austin's 1977 Tintop Camper

Post by wwebner » Sat Sep 09, 2017 7:58 am

Look closely at wiring diagram for alt/reg. I will try to post a pic today. There is a blue wire that dangles near the regulator. It is the excitor wire that goes to the lite on the dash. Alt will not charge battery if this is not connected.
BTW. Congrats, you did it ;)

User avatar
wwebner
Posts: 3443
Joined: Mon Dec 15, 2008 7:34 am

Re: Austin's 1977 Tintop Camper

Post by wwebner » Sat Sep 09, 2017 2:29 pm

alt wiring.jpg

Kooper271
Posts: 200
Joined: Wed Jun 22, 2016 3:26 pm

Re: Austin's 1977 Tintop Camper

Post by Kooper271 » Sun Sep 10, 2017 10:48 am

Thanks guys. I never could have done it without all of your help.

About the blue wire: its connected and the alt light functions correctly. I fixed a bad splice and now I'm getting about 12.8 volts. Still seems low.

The bus really swayed on the highway during my drives on Friday. I took it to work with me on Saturday and installed my new Koni shocks and a new Cofap steering damper. Rides way better now. Also washed it and put the hubcaps on.
20170909_155951.jpg
20170909_125428.jpg
20170909_093530.jpg
Image

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests